Zostań Wolontariuszem!
ZOSTAŃ RAFIKI!

Kogo szukamy?

Mamy mnóstwo pomysłów do zrealizowania, ale nie wyrabiamy z ilością zadań 🙂 Chcemy skupić się na generowaniu i wdrażaniu nowych projektów, dlatego poszukujemy osób, które będą chciały rozwijać Fundację razem z Nami!

ZADANIA WOLONTARIUSZY

Zobacz, w jakich obszarach możesz nas wesprzeć:

– Tworzenie artykułów na temat realizowanych i przyszłych projektów (www)
– Wsparcie w tworzeniu komunikatów prasowych i rozwoju komunikacji z mediami
– Update z działań Fundacji (newsletter oraz SM – FB/IG)
– Research aktualnych wydarzeń z obszarów objętych wsparciem fundacji
– Tworzenie grafik do SM (FB, FB Story, IG, IG Story)
– Tłumaczenia PL-EN, EN-PL

… nie znalazłeś/aś nic dla siebie? Napisz, w czym możesz nam pomóc!

To co? Działamy? Zgłoś się przez formularz i spotkaj się z nami online 🙂

Czekamy na Wasze zgłoszenia do 15 października!

Jeśli macie jakieś pytania/wątpliwości, śmiało piszcie na fanpage @Fundacja Rafiki lub mailowo kontakt@fundacjarafiki.pl

Pozdrowienia!
Zespół Fundacji Rafiki

KILKA SŁÓW O NASZYCH CELACH i DZIAŁANIACH

CO ROBIMY ?

POMAGAMY NAJBardziej potrzebującym

Udzielanie pomocy humanitarno-charytatywnej osobom i rodzinom pochodzącym z biedniejszych części Afryki            ze szczególnym uwzględnieniem Tanzanii.

WSPIERAMY EDUKACJę

Edukacja dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych,  zwiększenie szans mających na celu poprawę bytu                     materialnego i wyrównywanie szans osób żyjących                 w trudnych warunkach w Afryce

WSPIERAMY POMOC MEDYCZNą

Działania na rzecz poprawy zdrowia i jakości życia oraz zwiększenia dostępu do opieki zdrowotnej lokalnych społeczeństw państw afrykańskich.

DBAMY o Środowisko naturalne

Co może dać Ci wolontariat?

Motywacje do pełnienia wolontariatu są różne,
tak jak różni są ludzie którzy go pełnią 🙂

Zastanów się, co napędza Ciebie do działania…

Masz chęć pomocy innym? Chcesz czuć się potrzebny? Szukasz sposobu na spędzanie wolnego czasu? Chcesz podzielić się swoimi umiejętnościami? Potrzebujesz zmiany w swoim życiu? Chcesz mieć wpływ na otaczającą Cię rzeczywistość? Interesujesz się tematem Afryki i różnicami kulturowymi? Szukasz organizacji
w której możesz zdobywać doświadczenie?

Jeśli odnalazłeś swoją motywację, dołącz do naszego zespołu!

Nieważne skąd jesteś i jakie masz kwalifikacje – na co dzień pracujemy zdalnie, a Ty możesz nam pomagać w różnych obszarach. Jeśli masz chęci, odrobinę czasu i chcesz zrobić coś pozytywnego dla innych, zostań Rafiki!

Na co możesz liczyć:

UMOWA O WOLONTARIACIE oraz zaświadczenie

Każda osoba chcąca zostać wolontariuszem, niezależnie od długości trwania wolontariatu, zabezpieczona jest umową, czyli porozumieniem o wolontariacie. Po zakończeniu współpracy każdy wolontariusz otrzymuje zaświadczenie o odbyciu wolontariatu. Przy szczególnym zaangażowaniu w rozwój Fundacji otrzyma również referencje przydatne np. przy rekrutacji do pracy.

WSPARCIE KOORDYNATORA WOLONTARIATU

Podczas pełnienia wolontariatu będziesz w stałym kontakcie z koordynatorem wolontariatu, który będzie Twoim wsparciem zarówno merytorycznie, jak i technicznie. To od niego możesz dowiedzieć się jak lepiej wykonywać zadania w danym obszarze, jakie narzędzia możesz wykorzystać itp.

ROZWIJANIE UMIEJĘTNOŚCI

Jeśli wiążesz swoją przyszłość z

• obsługą mediów społecznościowych
  • tworzeniem grafik
  • obsługą stron www
  • relacjami z mediami
  • tłumaczeniami

dobrze trafiłeś! Wolontariat w Fundacji Rafiki może dać Ci połączenie Twojej wiedzy teoretycznej z praktyką.

Pamiętaj, że wolontariat to dobry sposób na zwiększenie doświadczenia zawodowego, np. na studiach!

Wypełnij formularz poniżej i zacznij działać razem z Nami!

Poznaj nasze cele statutowe

CELE STATUTOWE

• Udzielenie pomocy humanitarno-charytatywnej osobom i rodzinom pochodzącym z biedniejszych części Afryki ze szczególnym uwzględnieniem Tanzanii,
  • Działania na rzecz poprawy zdrowia i jakości życia oraz zwiększenia dostępu do opieki zdrowotnej lokalnych społeczeństw,

• Poprawa bytu materialnego i wyrównywanie szans osób żyjących w trudnych warunkach w Afryce,

• Pomoc zdrowotna, finansowa, socjalną opiekuńcza,              i edukacyjna osób żyjących w Afryce ze szczególnym uwzględnieniem Tanzanii,
  • Upowszechnianie i ochrona wartości demokratycznych, wolności obywatelskich i praw człowieka,
  • Edukacja dzieci i młodzieży oraz osób dorosłych,
  • Działania mające na celu uświadomienie potrzeby wspólnej odpowiedzialności za środowisko naturalne, wraz ze wszelkimi akcjami mającymi doprowadzić do ich realizacji.